Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Yleinen

Kurkistus kalojen käsittelyyn sekä lihanjalostukseen.. – 16.4.

16.04.2015, juhnu15

Pääsin siis minäkin katselemaan kaloja fileointiveitsen kanssa.. Fileoimme opetusteollisuudessa elteläisten sekä opiskelijoiden kanssa Even opastuksella muutamia erilaisia kaloja. Omakohtaisesti itse fileoin silliä ja poistin fileistä evät sekä osan ruodoista.

IMG_1122

Jokusen sillin jälkeen (mustassa laatikossa olevat fileet eivät ole minun).

Sillien fileoinnin jälkeen menimme kahvitauolle ja palattuamme saimme seuraavanlaisen ohjeen eteemme:

 

IMG_1126

Heeringakuulid fritüüritaan rohkes õlis. Tässä siis kattila ja öljyä, jotka olivat olennaisia myöhemmän työvaiheen osalta.

IMG_1125

 

 

Ohjeen saatuamme otimme aikaisemmin fileoimamme sillit ja laitoimme (ajoimme) ne lihamyllyn läpi. Hienonnettuun silliin lisättiin vielä 90 grammaa juustoa, joka sekin ajettiin lihamyllyn läpi. Tämän jälkeen lisäsimme tarvittavan määrän suolaa sekä pippuria. Seuraavana vaiheena oli massan vaivaaminen yhtenäiseksi. Tämän jälkeen massa oli noin tunnin kylmiössä. Tässä välissä kävimme lounaalla.

Lounas: Paistettuja perunoita, kotlettia, kastiketta, porkkanaraastetta sekä tietenkin piim ja keefir :)

Lounas: Paistettuja perunoita, kotlettia, kastiketta, porkkanaraastetta sekä tietenkin keefir ja piim 🙂

Palatessamme lounaalta vuorossa oli seuraava työvaihe: massan muotoilu melko ohueksi pötköksi, sekä pötkön leikkaaminen pieniksi paloiksi. Tämän jälkeen öljy ja kattila olivat ajankohtaisia, sillä ’sillikuulia’ uppopaistettiin öljyssä, kunnes ne olivat kullanruskeita.

Heeringakuulid paistumassa

Heeringakuulid paistumassa

 

 

Ja tässä onkin sitten jo osa valmiina.

 

 

Kun kaikki heeringakuulid oli paistettu, lähdimme kohti asuntolaa. Luppoaikaa oli noin tunti, jonka jälkeen taas mentiin, nimittäin tällä kertaa OsKar-nimiseen lihajalostamoon. Käynti oli melko antoisa ja voi sitä laitteiden määrää (näin teollisuutta ei niin paljon nähneenä ne olivat ihan alien laitteita, siis mahtavalla tavalla :P).. Saimme kierroksen lopuksi maistella talon omia tuotteita, jotka olivatkin sitten väga hea! 🙂

IMG_1132

OsKarin lihalaatikoita

OsKar-lihajalostamo ulkopuolelta

OsKar-lihajalostamo ulkopuolelta

IMG_1137IMG_1136

Lihajalostamon kierroksen jälkeen oli tarkoitus lähteä takaisin Olustveren opiskelija-asuntolaan, mutta sen sijaan teimme kiertolenkin Rimin kautta. Tämän jälkeen menimme takaisin opiskelija-asuntolalle ja kävimme hakemassa rehtorin kanssa Sööklasta illalliset minulle sekä elteläisille.

Rimin ostokset.

Rimin ostokset.

Illallinen: Paneroitua kalaa, riisiä, kastiketta sekä porkkana-lantturaaste sekoitus. Eikä ateria ole mitään ilman maitotuotteita, tällä kertaa kilon pussi keefiriä. ;)

Illallinen: Paneroitua kalaa, riisiä, kastiketta sekä porkkana-lantturaaste sekoitus. Eikä ateria ole mitään ilman maitotuotteita, tällä kertaa kilon pussi keefiriä (piimää). 😉

IMG_1138

 

 

 

 

Olen kylläkin pannut merkille, että moni maitotaloustuote on täällä pussissa toisin kuin Suomessa..

Huomenna Tartton ammattikouluun ja maamessuille!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *