Aamupalan jälkeen menin elteläisten kanssa Opetusteollisuuteen, juomapuolelle. Siellä me valmistimme klassisen reseptin mukaan limsaa. Saimme myöhemmin muunnella reseptiä ja pullotimme ’oman’ reseptimme mukaisesti tehdyt tuotteet.
’Pohja’ puolen litran limonaadille, eli kaikki ainesosat viisinkertaisena – enää puuttuu vain vesi ja hiilihappo
Limonaadin valmistuksen jälkeen meille pidettiin viinitasting – juomatuotannon oppilaiden omatekoisten viinien kanssa.
Lähin viini vasemmalla on raparpei-omena, kauempi vasemmalla puolella suodattamaton omenaviini ja oikeanpuoleinen on suodatettu omenaviini
Vasemmanpuoleinen viini on valmistettu mustaherukasta, oikean puoleinen on kolme vuotta vanhennettua, josta johtuu sen väri sekä hieman rusinainen maku
Viininmaistelun jälkeen menimme lounaalle.
Lounaan jälkeen menin huoneeseeni ottamaan noin tunnin päiväunet. Herättyäni laitoin tavarat valmiiksi ja lähdin 14:42 bussilla Viljandiin.
Viljandiin saavuttuani selvitin ensimmäisenä sen, miten seuraavan viikon työssäoppimispaikkaani, Felliniin pääsisi kävellen parhaiten. Vastaus olikin yksinkertainen: linja-autoasemalta poistumisen jälkeen kävele suoraa, kunnes saavut Viljandin turisti-infolle. Olet nyt Fellinin vieressä. Felliniin saavuttuani tilasin cappucinon ja selasin ruokalistan läpi katselumielessä. Fellinistä matka jatkui kohti Viljandin linnan raunioita.
Sitten kuvia raunioista
Linnan läheisyydestä näkyi myös kartano sekä Viljandin vanha vesitorni.
Katselin hieman kaupunkia raunioilla kiertelyn jälkeen. Kuitenkin melko pian oli jo aika suunnata Grand Hotellille.
Päivä oli tosiaan pitkästyttävä, sillä illan aikana meille ei tullut ainuttakaan asiakasta.