Formula 1 VPN-Suomi

Yleinen

Voikreemiä ja sokerimassaruusuja – 27.4.

29.04.2015, juhnu15

27.4. maanantaina minulla oli vapaapäivä, joten piti hieman miettiä mitä tekisin. Aamupalan aikana Helle ilmestyi ruokalaan ja ilmoitti, että kondiittori- ja leipomopuolella olisi tänään opiskelijoita, joiden työskentelyä saisin mahdollisesti mennä seuraamaan. Hän kävi kysymässä kondiitori opettajalta asiaa ja onnekseni asia onnistui. Suuntasin siis ruokailun jälkeen asuntolaan noin tunniksi ja klo 10:ksi menin opetusteollisuuteen.

 

Päivän tehtävänä oli valmistaa voikreemikakku, jossa olisi erilaisia kerroksia oppilaiden omien mieltymysten mukaan. Meidät jaettiin neljään ryhmään. Aloitimme päivän tekemällä marenkivaahtoa, josta pursotettiin pellille koristeita käytettäväksi kakun sisälle sekä pinnalle.

 

IMG_1804 IMG_1797 IMG_1800 IMG_1803 IMG_1808

 

Aloitin oman ryhmäni kanssa tekemään voikreemiä, jonka ainesosat ovat melko yksinkertaiset: tarvitaan ainoastaan kauan vatkattua voita sekä sokerisiirappia.

 

Sokerisiirapin alku..

Sokerisiirapin alku..

Voi vatkaantumassa

Voi vatkaantumassa

Sokerisiirappia piti keittää kunnes se saavutti 105 Celsiuksen lämpötilan

Sokerisiirappia piti keittää, kunnes se saavutti 105 Celsiuksen lämpötilan

Sekoitimme valmiiseen sokerisiirappiin baileys kermalikööriä maunantajaksi...

Sekoitimme valmiiseen sokerisiirappiin kermalikööriä maun antajaksi…

..ja sitten lisäsimme sokerisiirapin vatkattuun voihin, jota lisäyksen jälkeen vatkattiin vielä 'hieman' lisää voimakkaasti..

..ja sitten lisäsimme sokerisiirapin vatkattuun voihin. Seosta vatkattiin keskinopeudella lisäyksen aikana sekä lisäyksen jälkeen voimakkaasti vielä hetken.

Tadaa! Voikreemiä

Tadaa! Voikreemiä

 

Toinen tarvitsemamme tärkeä asia oli keksipohja, jota tekemään oli valittu oma ryhmänsä.

 

Keksipohjaan käytetty taikina leikattiin kakkupohjien avulla oikeaan kokoon.

Keksipohjaan käytetty taikina leikattiin kakkuvuokien avulla oikeaan kokoon.

IMG_1819

Valmiit keksipohjat

Valmiit keksipohjat

 

Kolmas tärkeä asia jota tarvitsimme, oli sokerikakku.

 

Sokerikakkutaikina sekoitettiin ennen annostelua

Sokerikakkutaikinan valmistusta

Kakkuvuoat täytettiin noin puolilleen taikinalla

Kakkuvuoat täytettiin noin puolilleen taikinalla

Valmiit sokerikakut

Valmiit sokerikakut

 

Kun kaikki pääkomponentit olivat valmiita oli aika aloittaa itse kakkujen tuottaminen.

 

Kakkumme noin puolivälissä valmistusta.

Kakkumme noin puolivälissä valmistusta.

IMG_1853 IMG_1857

Kakkumme muutamaa marenkia vailla..

Kakkumme muutamaa marenkia vaille valmiina..

IMG_1860 IMG_1867 IMG_1877

Kaikkien ryhmien kakut (muutama ryhmä teki kaksi kakkua).

Kaikkien ryhmien kakut (muutama ryhmä teki kaksi kakkua).

 

Sitten pientä ekstraa:

Ohjaajan näyttämiä koristeita (harjoittelimme pursottamista voikreemillä).

Ohjaajamme näyttämiä koristeita (harjoittelimme pursottamista voikreemillä).

Ohjaajamme tekemät koristeet

Hmm... Tehtävän oli nopeasti pursottaa jonkinlainen kuvio (puu, köynnös tms.).. Close enough?

Hmm… Tehtävänä oli nopeasti pursottaa jonkinlainen kuvio (puu, köynnös tms.).. Close enough?

Sokerimassasta tehtyjä kukkia, ja sitten on se ruusu. :O

Sokerimassasta tehtyjä kukkia, ja sitten taideteosten taideteos, ruusu. :O

IMG_1880

Ohjaajamme tekemä ruusu

Ohjaajamme esimerkkinä tekemä sokerimassaruusu

Ja minun yritykseni. Vaikka on hieman kalpea aikaisemman rinnalla olen kuitenkin ylpeä tästä ensikerran sokerimassaruusustani. Olenpahan ainakin kokeillut :)

Ja minun yritykseni. Vaikka on hieman kalpea edellisen rinnalla, niin olen kuitenkin ylpeä tästä ensi kerran sokerimassaruusustani. Olenpahan ainakin kokeillut 🙂

Minun osani kakusta, jonka sain 'kotiin'.

Minun osani kakusta, jonka sain ’kotiin’.

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *