27.4. maanantaina minulla oli vapaapäivä, joten piti hieman miettiä mitä tekisin. Aamupalan aikana Helle ilmestyi ruokalaan ja ilmoitti, että kondiittori- ja leipomopuolella olisi tänään opiskelijoita, joiden työskentelyä saisin mahdollisesti mennä seuraamaan. Hän kävi kysymässä kondiitori opettajalta asiaa ja onnekseni asia onnistui. Suuntasin siis ruokailun jälkeen asuntolaan noin tunniksi ja klo 10:ksi menin opetusteollisuuteen.
Päivän tehtävänä oli valmistaa voikreemikakku, jossa olisi erilaisia kerroksia oppilaiden omien mieltymysten mukaan. Meidät jaettiin neljään ryhmään. Aloitimme päivän tekemällä marenkivaahtoa, josta pursotettiin pellille koristeita käytettäväksi kakun sisälle sekä pinnalle.
Aloitin oman ryhmäni kanssa tekemään voikreemiä, jonka ainesosat ovat melko yksinkertaiset: tarvitaan ainoastaan kauan vatkattua voita sekä sokerisiirappia.
..ja sitten lisäsimme sokerisiirapin vatkattuun voihin. Seosta vatkattiin keskinopeudella lisäyksen aikana sekä lisäyksen jälkeen voimakkaasti vielä hetken.
Toinen tarvitsemamme tärkeä asia oli keksipohja, jota tekemään oli valittu oma ryhmänsä.
Kolmas tärkeä asia jota tarvitsimme, oli sokerikakku.
Kun kaikki pääkomponentit olivat valmiita oli aika aloittaa itse kakkujen tuottaminen.
Sitten pientä ekstraa:
Ja minun yritykseni. Vaikka on hieman kalpea edellisen rinnalla, niin olen kuitenkin ylpeä tästä ensi kerran sokerimassaruusustani. Olenpahan ainakin kokeillut 🙂