Lauantai aamun tee-se-itse aamupala oli melko yksinkertainen (ja yksipuolinen). Se kuitenkin ajoi hyvin asiansa.
Aamupalan jälkeen kirjoittelin blogia yms. aikaa kuluttaakseni. Menin 12:30 ruokalalle, josta oli määrä lähteä klo 13 Õisun kartanoa (Mõis) kohti. Olimme kartanolla noin klo 14 ja tietenkin valmistelut aloitettiin erittäin nopean kierroksen jälkeen. Toimme minibussista muun muassa lämpölevyt, lautaset, lasit sekä aterimet. Kantourakoiden jälkeen aloitettiin kattaminen sekä keittiön valmistelu täyttämällä vesihauteet.
Õisun kartano ulkopuolelta.
Kattamisen jälkeen konjakki- ja kahvipöytä laitettiin valmiiksi.
Tämän jälkeen aloitimme alkujuomien kaatamisen
Alkumaljat otettuaan vieraat siirtyivät tilaan, jossa pidettiin erilaisia puheita sekä muuta vastaavaa. Odottelimme tilaisuuden isännän merkkiä, jonka saatuamme kolme tarjoilijaa lähtisivät kiertämään salia valkoviinibrikalla tarjoten lasillista jokaiselle henkilölle. Kuohuviiniä oli halutessaan myös mahdollista saada lisää. Keräsimme samalla tyhjiä laseja pois pöydistä.
Valkoviinien viennin jälkeen vieraat tovin oltuaan alkoivat siirtyä ruokasaliin. Veimme ensitöiksemme pienen alkupalan jokaiseen pöytään, jota seurasi alkuruoalle tarkoitetun valkoviinin kaato (ei siis sama kuin aiemmin tarjottu).
Hetken kuluttua alkuruoat olivat valmiita ja veimme ne pöytiin. Kävimme myös välillä tarkastelemassa viini-, vesi- sekä leipätilannetta ja täydensimme laseja tai leipälautasia tarvittaessa. Alkuruokalautasten korjauksen jälkeen menimme kaatamaan punaviinit vieraille sekä veimme uudenlaiset ’välipurtavat’. Tämän jälkeen oli aika viedä pääruoat pöytään.
Pääruokalautaset haettuamme pidimme pienen välin ennen jälkiruokien viemistä. Kävimme kaatamassa jälkiruokaviinit vieraille, jonka jälkeen veimme jälkiruoat vieraille.
Jälkiruoan syönnin jälkeen vieraat siirtyivät takkahuoneeseen seurustelemaan keskenään, juomaan kahvia sekä mahdollisesti vaikkapa maistelemaan konjakkia. Aloitimme ruokasalin siivoamisen, jossa meni kylläkin tarjoilijoiden lukumäärästä huolimatta hetki. Kun jälkityöt oli tehty, lähdimme takaisin kohti Olustvereä ja saavuimme sinne noin kello 23. Otimme kaikki vähät tiskit mitä minibussissa oli ja tiskasimme ne. Tämän jälkeen söimme hieman.
Päivä onnistui mielestäni aivan loistavasti, jonka lisäksi oli mahtavaa taas päästä kaatelemaan viinejä ja viemään ruokia pöytiin. Lisäksi tällä kertaa oli sentään PALJON asiakkaita.. Yhteistyö opiskelijoiden kanssa onnistui hyvin, vaikka työkieli vähän vaihtelikin englannin ja viron välillä (en kuitenkaan itse heille vironkieltä kauheasti puhunut). Opiskelijat olivat erittäin ystävällisiä ja täten kiitänkin heitä todella paljon mahtavasta työseurasta!